0
Favoriter
0
Varukorg
Meny

PATAGONIA

I Patagonien är tystnad oupplösligt förknippad med lycka. Du klättrar upp på en karg klippa, paddlar över spegelblankt vatten eller går längs en öde stig genom skogen. Det finns ingen motor som driver dig, inga vrålande applåder. Patagonien hjälper dig att upptäcka naturen - och att få kontakt med den på ett sådant sätt att du skapar ögonblick som du aldrig kommer att glömma.
Läs mer > 

-14%
Patagonia Better Sweater Jacket Women Birch White
1 295 kr
1 109 kr
eller från 113 kr/månad
Kampanj
-21%
Patagonia Nano Puff Hoodie Women Black
2 495 kr
1 981 kr
eller från 153 kr/månad
Kampanj
Patagonia M's Point Peak Trail Pants - Reg New Navy
1 795 kr
från 916 kr
eller från 104 kr/månad
Kampanj
Patagonia M's Point Peak Trail Pants - Reg Black
1 795 kr
eller från 145 kr/månad
Patagonia Torrentshell 3L Jacket Women Black
2 195 kr
2 199 kr
eller från 163 kr/månad
Kampanj
Patagonia Houdini Jacket Women Black
från 1 095 kr
eller från 112 kr/månad
Patagonia W's Torrentshell 3L Pants
1 595 kr
eller från 136 kr/månad
Patagonia Better Sweater Jacket Men Industrial Green
från 1 295 kr
eller från 122 kr/månad
Patagonia P-6 Logo LS Responsibili-Tee Men White
545 kr
eller från 87 kr/månad
Patagonia P-6 Logo Uprisal Hoody New Navy
995 kr
1 099 kr
eller från 113 kr/månad
Kampanj
Patagonia Torrentshell 3L Jacket Men Smolder Blue
2 195 kr
2 199 kr
eller från 163 kr/månad
Kampanj
Patagonia W's Torrentshell 3L Pants - Reg
1 695 kr
1 699 kr
eller från 140 kr/månad
Kampanj
Patagonia W's Pack Out Hike Tights Smolder Blue
1 295 kr
från 979 kr
eller från 107 kr/månad
Kampanj
Patagonia Better Sweater Jacket Men New Navy
1 595 kr
från 1 249 kr
eller från 120 kr/månad
Kampanj
Patagonia M's Torrentshell 3L Rain Jkt Black
från 2 195 kr
eller från 163 kr/månad
-12%
Patagonia Down Sweater Hoody Women Black
3 395 kr
2 995 kr
eller från 200 kr/månad
Kampanj
Patagonia Better Sweater Jacket Men Black
1 295 kr
från 1 165 kr
eller från 116 kr/månad
Kampanj
Patagonia Retro Pile Vest Men Black
1 295 kr
eller från 122 kr/månad
Patagonia Torrentshell 3L Jacket Men Sage Khaki
2 195 kr
från 1 319 kr
eller från 123 kr/månad
Kampanj
Patagonia Nano Puff Jacket Women Black
2 195 kr
från 1 669 kr
eller från 139 kr/månad
Kampanj
Patagonia W's Down Sweater Hoody Obsidian Plum
3 395 kr
från 2 696 kr
eller från 186 kr/månad
Kampanj
Patagonia Down Sweater Jacket Men Black
2 995 kr
från 2 349 kr
eller från 170 kr/månad
Kampanj
Patagonia Better Sweater Vest Men New Navy
1 295 kr
eller från 122 kr/månad
Patagonia Down Sweater Hoody Men Black
3 395 kr
från 2 546 kr
eller från 179 kr/månad
Kampanj
Patagonia Hampi Rock Pants Regular Women Ink Black
1 095 kr
eller från 112 kr/månad
Patagonia M's Retro Pile Jkt
1 495 kr
1 595 kr
eller från 136 kr/månad
Kampanj
Patagonia Granite Crest Jacket Women Black
3 195 kr
3 199 kr
eller från 210 kr/månad
Kampanj
Patagonia Synchilla Jacket Men New Navy
1 595 kr
eller från 136 kr/månad
-20%
Patagonia Down Sweater Vest Men Black
2 295 kr
1 829 kr
eller från 146 kr/månad
Kampanj
Patagonia M's Houdini Jkt
1 195 kr
från 719 kr
eller från 95 kr/månad
Kampanj
Patagonia M's L/S P-6 Logo Responsibili-Tee Black
545 kr
549 kr
eller från 87 kr/månad
Kampanj
Patagonia Synchilla Anorak Oatmeal Heather
1 595 kr
1 799 kr
eller från 145 kr/månad
Kampanj

PATAGONIEN: FRÅN KLIPPA TILL FÖRETAG

För att träna klättring hissade Yvon Chouinard ibland upp sig själv på godståg. I hemlighet, som fripassagerare. Han ville ta sig ut ur staden med sina vänner, till den västra delen av San Fernando Valley eller till sandstensklipporna i Stony Point, Kalifornien. Det var på femtiotalet.

På en av sina klätterresor träffade han John Salathé, en schweizisk klättrare och munk som smidde sina egna klätterkrokar av bilrester. Chouinard blev imponerad av honom. Hans klätterkrokar var stabilare än något han någonsin hade sett tidigare. Chouinard köpte en begagnad smedja på en skrotupplagsplats, som han fick elda med kol, ett städ, en tång och en hammare - och lärde sig själv hur man smider. Han kunde smida två krokar per timme. Han sålde dem för 1,50 dollar styck.

Så småningom skapade han klätterkrokar till sig själv och andra klätterentusiaster. Efterfrågan var så stor att han under senare år specialiserade sig på klätterbeslag. På 1960-talet började företaget Patagonia även specialisera sig på kläder för klättrare.

PATAGONIA: GÅTFULLT & OKÄNT

Yvon Chouinard reste runt i världen. I Skottland upptäckte han T-shirts med en krage som kunde förhindra att materialslingan skar in i halsen när man klättrade. Han utvecklade klätterkrokar som inte längre behövde hamras in i berget och därmed angripa naturen - utan som kunde tas bort igen.

Egna kläder, egna klättersystem: 1973 bestämde sig Chouinard för företagsnamnet Patagonia, efter den vilda delen av Sydamerika. Det var långt borta, intressant, mystiskt och okänt. Enligt den första katalogen väckte Patagonia "romantiska bilder av glaciärer som störtar ner i fjordar, karga, vindpinade toppar, gauchos och kondorer". Patagonias logotyp visar konturerna av Mount Fitz Roy (höjd: 3 405 meter) i Patagonien i Sydamerika, som skiljer Chile från Argentina och ligger i den näst största glaciärregionen på jorden.

Översikt

Grundat år:
1973
Grundare:
Yvon Chouinard
Huvudkontor:
Ventura, Kalifornien, USA
Antal anställda:
cirka 2 000
Årlig omsättning:
cirka 700 miljoner USD
Hemsida:
patagonia.com
Sport:
Utomhus, vintersport

GODA SKÄL FÖR PATAGONIA

Utmärkelser: 2017 fick Patagonia utmärkelsen "Circular Economy Multinational Award" - för ett reparationscenter för sina egna produkter.

Miljöskydd: Patagonia donerar en procent av sin försäljning till hundratals huvudsakligen små miljöskyddsgrupper.

Rättvisa: Patagonias plagg kan återvinnas.

PATAGONIA: FRAMGÅNG MED KAMPANJ MOT TILLVÄXT

Med sloganen "Don't buy this jacket" skapade Patagonia sensation i hela USA på Black Friday 2011 av alla dagar. Outdoor-varumärket uppmanade sina kunder att återvinna eller reparera kläder istället för att slänga dem. Tack vare tjänsten "Patagonia® Returns and Repairs" kan kunderna kostnadsfritt returnera defekta kläder och föremål till utvalda butiker för reparation. Trots eller kanske tack vare denna tillväxtfientliga strategi lyckades Patagonia tredubbla sin omsättning mellan 2008 och 2015. Över 80 välkända idrottare och extremsportare är på väg för Patagonia som "ambassadörer", inklusive Steve House, Lynn Hill, Caroline Gleich och Tommy Caldwell, liksom kommande tyska talanger som Alexander Megos. Som företag är Patagonia Inc. mycket aktivt socialt, ekologiskt och politiskt och sätter sina egna ideal tydligt över ekonomiska mål eller kortsiktig vinstmaximering: 2020 syddes små tygetiketter in i kläderna med sloganen "Vote the assholes out", som uppmanar Trump-regeringen att röstas bort på grund av sin klimatpolitik och brist på hänsyn till klimatförändringarna.

PATAGONIAS FRILUFTSKLÄDER: INNOVATIVA, ROBUSTA, FUNKTIONELLA

Patagonia har gett sig själv ett uppdrag: "Tillverka den bästa produkten, inte göra någon onödig skada, använda företaget för att inspirera andra och genomföra lösningar på miljökrisen." Denna vision är fortfarande den vägledande principen idag: Patagonia tillverkar högkvalitativa produkter som kännetecknas av enkelhet och funktionalitet i lika hög grad. Sedan 1996 används endast ekologisk bomull vid tillverkningen av sportkläder. Efter mer än trettio år fortsätter företaget att söka efter miljövänliga material, till exempel hampa. Teknik utvecklas ständigt för att ge idrottare högsta kvalitet. Idag är Patagonias produktsortiment inte begränsat till sportkläder, utan omfattar även jackor för icke-idrottare.

Kläderna, oavsett om det är funktionsunderkläder eller en softshelljacka, skyddar dig mot regn och vind. Och samtidigt gör de något för miljön. Patagonia hjälper dig att uppleva oförglömliga ögonblick i naturen: Oavsett om det gäller mountainbike, surfing, skidåkning, snowboard, flugfiske eller tailrunning. För, som Yvon Chouinard sa i sin biografi, "de flesta av de skador vi orsakar på planeten är resultatet av vår egen okunnighet".

PATAGONIA PÅ KELLER SPORTS

Hos Keller Sports hittar du ett stort urval av Patagonias frilufts- och vintersportartiklar. Våra mössor, fleece-, dun-, softshell- och hardshelljackor är särskilt populära. Patagonias kläder håller dig varm, skyddar dig mot kyla, vind och väder med moderna material som Pertex- eller GORE-TEX-membran och skyddar miljön genom hållbar affärsetik.

MAMMUT - Protect your Playground: Tänk noga innan du köper, välj miljövänliga alternativ och vårda dina produkter för att förlänga deras livslängd. Var medveten om att bergen är avgörande för vårt vatten och våra liv.
Solglasögon är ett måste i vårsolen för både UV-skydd och stilfaktor. De skyddar dina ögon från skadlig UV-strålning samtidigt som de ger din outfit en stilfull touch. Så, för ett säkert och coolt utseende i våren, glöm inte dina solglasögon!

KELLER SPORTS EXPERT ADVICE

VI TIPSAR

ÅRETS BÄSTA LÖPARSKOR 2024

Vilka är årets bästa löparskor? Här är de löparskor som vi tycker förtjänar en plats på listan över de bästa löparskorna 2024.

Läs artikel 

GUIDE

DÄRFÖR SKA DU BYGGA EN SKOROTATION

Kort sagt är skorotation en term för de löparskor som du byter mellan i din träningsrutin. Det kan vara allt från två par och uppåt, vilket vanligtvis dikteras av hur mycket du springer på veckobasis.

Läs artikel

GUIDE

BÄSTA RYGGSÄCKEN FÖR FRILUFTSLIV

Det finns ryggsäckar för alla utomhusaktiviteter, för terränglöpning såväl som för trekking. Men hur hittar man den perfekta outdoor-ryggsäcken?

Läs artikel

SPORTBUTIKEN ONLINE FÖR SERIÖSA IDROTTARE

Sedan 2005 har Keller Sports varit det självklara valet för seriösa idrottare och aktiva outdoor-intresserade som söker kvalitetsutrustning, råd och service.

Hitta den perfekta utrustningen av hög kvalitet för din sport på Keller Sports. Välj bland mer än 13 000 högkvalitativa sportskor, sportkläder och sportutrustning för din träning, hobby och nästa tävling. Vårt sortiment av sportartiklar är noggrant utvalt och erbjuder nybörjare, hobbyidrottare och tävlingsidrottare exakt rätt produkter för nya topprestationer.

Vi lägger stor vikt vid högkvalitativa material, övertygande funktionalitet och sportig design. För att uppnå detta har vi ett nära samarbete med välkända varumärken och nya aktörer inom sportvärlden. Tillsammans med dem och Keller Sports team väljer vi ut speciella sportartiklar för löpning, träning, vandring och skidåkning åt dig.

KELLER SPORTS ÄR EN RIKTIG SPECIALISTBUTIK

Keller Sports ingår i den nordiska sportgruppen WeSports och drivs tillsammans med några av Europas starkaste specialister inom löpning, träning, vintersport, outdoor och cykling. Våra specialistteam är  själva ambitiösa idrottare med många års erfarenhet av träning och tävling. Vi åker runt och närvarar vid lokala och nationella tävlingar. Vi brinner för sport. Det viktigaste för oss är att kunna hjälpa dig att utvecklas mot dina mål och i ditt intresse.

För att du inte ska behöva kompromissa med funktionalitet och komfort testas många av våra produkter av Keller Sports-proffs för att säkerställa deras praktiska användbarhet och prestanda. Löparskor, längdskidor, träningskläder eller vandringsutrustning - våra proffs tar med sig sportartiklarna in i träningen och testar fördelarna.

Bli inspirerad och motiverad och missa inte fler trender och nyheter om sportartiklar, varumärken och innovationer. Följ oss på Instagram eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

BESTÄLLA SPORTARTIKLAR PÅ NÄTET

... snabbt och enkelt! Hos Keller Sports kan du betala säkert med Svea-faktura, kredit- och debitkort eller PayPal. Välj din nästa sportutrustning från över 250 förstklassiga märken och få paketet bekvämt levererat hem till dig.

  • Sportartiklar av hög kvalitet och med premiumvarumärken
  • Inga fraktkostnader från ett ordervärde på 599 SEK
  • Nyheter, trender och insikter gratis i Keller Sports Expert Advice

MIN VARUKORG(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
TOTALT: 0 kr
TILL KASSAN

FAVORITER(0 artiklar)

Du har ännu inga favoriter
Sverige (SEK)
MENY