0
Favoriter
0
Varukorg
Meny

ASICS

"Anima Sana in Corpore Sano" är mottot för ASICS - ett av de mest populära sportmärkena bland löpare. Den japanska sporttillverkaren från Kobe har patenterat många innovativa tekniker - och om du letar efter den perfekta utrustningen för att förbättra din prestation och uppnå nya bästa tider, hittar du den i ASICS-butiken hos Keller Sports. 
Läs mer >

SPORTSKOREVOLUTION FRÅN FJÄRRAN ÖSTERN

Det var 1949 som Kihachiro Onitsuka, bara 31 år gammal, bestämde sig för att revolutionera marknaden för sportskor med sitt företag "Onitsuka Tiger" från Japan. Det Kobe-baserade företaget gjorde sig först ett namn med basketskor, men har sedan dess utvecklats till en av de ledande tillverkarna av löparskor med vetenskaplig expertis inom detta område: ASICS var fött.

ASICS INSTITUT FÖR IDROTTSVETENSKAP - DIALOG & FORSKNING

Företagets filosofi att bra sportskor bara kan skapas i nära dialog med idrottaren ledde snabbt till de första framgångarna inom löpning. Hörnstenen för den plötsliga populariteten i USA var segern för en idrottare i "Tigerskor" vid det berömda Boston Marathon 1951, följt av ett fantastiskt världsrekord i maraton 1967 och olympiska segrar i inomhussporter som volleyboll av Tiger-idrottare.

Baserat på dessa framgångar utvecklade ASICS 1985 Institute of Sport Science - idag omdöpt till "ASICS Research & Human Resources Development Center" (ASICS R&D Center) - ett forsknings- och utbildningscenter i Nishi Ward, Kobe. Centret arbetar tillsammans med internationella toppidrottare för att kontinuerligt utveckla banbrytande teknik för sportskor och kläder.

Överblick

Grundande år:
1949
Företagets grundare:
Kihachiro Onitsuka
Företagets huvudkontor:
Kobe (Hyogo Prefecture), Japan
Antal anställda:
mer än 7 200
Årlig omsättning:
399 miljarder YEN (3,32 miljarder EUR)
Hemsida:
asics.com
Sport:
Löpning, träning, tennis

GODA SKÄL FÖR ASICS

Teknik: ASICS har tillgång till ett av de modernaste forsknings- och utvecklingscentren ("Research Institute of Sports Science") inom sportbranschen.

Utmärkelser: ASICS löparskor rankas regelbundet bland de bästa för sitt år i tester.

Professionell input: Med Frontrunner-programmet erbjuder ASICS en gemenskap med mer än 700 professionella idrottare över hela världen som delar sin kunskap med andra.

POPULÄRA SKOMODELLER FRÅN ASICS

ASICS GEL-KAYANO: Bekväm och extremt stabil löparsko med bra återfjädring, förbättrad och modifierad flera gånger, nu i sin 26:e generation.

ASICS GEL-NIMBUS: En klassiker bland neutrala löparskor: mjuk dämpning med GEL och FlyteFoam - den senaste modellen är GEL Nimbus 21.

ASICS GEL-CUMULUS: "Lillebror" i Nimbus-serien, med enastående dämpningsegenskaper - en perfekt träningssko.

ASICS GT-2000: Som "lillebror" till Kayano står GT2000 för optimal dämpning på asfalt eller grusvägar - i kombination med enastående stödegenskaper och stabilitet.

ASICS GEL-SONOMA: Lätt och bekväm trailrunningsko med bra grepp. Finns med eller utan GORE-TEX-membran.

ASICS FÖR LÖPNING, TRÄNING & TENNIS

Fusionen med GTO Sports Nets & Sportswear gav 1977 slutligen upphov till ASICS Corporation, som fortsatte att sätta ytterligare milstolpar i produktutvecklingen. Till skillnad från andra globala aktörer på marknaden för sportskor etablerade sig ASICS i första hand som ett varumärke för löpning. För att uppnå detta perfektionerade ASICS precisionen i sina löparskor genom att mäta 20 000 idrottares fötter. Redan på 1970-talet utvecklade ASICS även löparskor specifikt för kvinnor. Med uppfinningen av GEL-dämpningssystemet 1985, som fortfarande utgör grunden för alla moderna löparskor idag med sin omdirigering av vertikal slagkraft till det horisontella planet, bevisade ASICS återigen sin banbrytande status när det gäller forskning och utveckling.

Med GEL Kayano (1994), GEL Cumulus och GEL Nimbus har företaget under de senaste decennierna lyckats utveckla vad som förmodligen är den mest uppskattade och bäst säljande löpskoserien genom tiderna. Parallellt med denna specialisering på funktionella sportskor har företaget också synligt utökat hela sitt produktsortiment, så att du idag också får bra råd med funktionella premiumsportkläder från ASICS för löpning, tennis och träning.

ASICS SLOGANS I REKLAM (2001-2021)

Precis som Nike, Adidas och Under Armour är ASICS populärt bland sportfans för sina energiska och motiverande slogans. De olika kampanjsloganserna, som ofta förknippas med löpning, används i TV-reklam, YouTube-klipp, sociala medier eller som tröjtryck. Påståendena översätts inte och är desamma i alla länder. Hittills har dessa slogans använts i sportkampanjer under de senaste 20 åren:

2001: Did you take a look?
2002: For the love of sport.
2003: Sport: the Universal Language.
2004: Intelligent sport technologies.
2005: A treat for your feet.
2006: Run with Color. Run with Asics.
2007: Sound mind. Sound body.
2008: Sound mind, sound body.
2009: What's a left without a right.
2010: Anima sana in corpore sano.
2011: I am made of Sport.
2012: Stop At Never.
2013: Better your best.
2014: Mix up your Running.
2015: It's a big world. Go Run It.
2016: Set your world in motion.
2016: Want it more.
2017: Don't run, fly.
2018: I Move Me.
2018: You can't spell classics without ASICS.
2019: Win the Long Run.
2020: Run to feel.
2021: Find your speed.
2022: Move your mind, uplift the world.

ASICS ERBJUDANDEN FÖR IDROTTARE

Förutom ambitiösa amatöridrottare litar naturligtvis även idrottare i världsklass på varumärket med "tigerränderna" på skorna. Den 16-faldige Grand Slam-vinnaren Novak Djokovic förlitar sig på tennisskor från ASICS utöver sitt kvicka fotarbete. Tillsammans med företaget har han helt anpassat sin nuvarande sko efter en tennisspelares behov. I klartext kombinerade de maximal stabilitet, lätthet och flexibilitet för att på bästa sätt stödja hans smidiga spelstil.

Under årens lopp har företaget gått ifrån ett annat motto från Onitsukas grundare, "Feel beats look", utan att för den skull förlora den optimala funktionen hos sina produkter ur sikte. Idag fokuserar ASICS därför alltmer på en modernare design för sina sportkläder för att återspegla den nuvarande athleisure-trenden. Numera kan du också hitta många ASICS-produkter i streetwear-kategorin, medan andra drar nytta av den allmänna retrovågen på modescenen. Först och främst kult-sneakern Onitsuka Tiger Mexico 66, som för närvarande kan hittas oftare på gatan än i gymmet. Faktum är att Mexico 66 är märkets mest sålda sko, trots framgångarna med ASICS Nimbus eller ASICS Cumulus. Så det är inte konstigt att ASICS nyligen lyckades vinna över en vältränad stilikon, skådespelaren Elyas M'Barek, för sina actionfyllda kampanjer.

ASICS HOS KELLER SPORTS

I ASICS online shop på KELLER SPORTS hittar du många högkvalitativa ASICS artiklar som optimalt stöder din atletiska prestation. Oavsett om du springer, spelar tennis eller tränar fitness, med ASICS produkter är du perfekt utrustad och kommer alltid att kunna uppnå topprestationer.

* The NPD Group/Consumer Tracking Service/market share value/FY 2017-2019/Adults (+14yo), EU5 (DE, FR, GB, IT, ES)

MAMMUT - Protect your Playground: Tänk noga innan du köper, välj miljövänliga alternativ och vårda dina produkter för att förlänga deras livslängd. Var medveten om att bergen är avgörande för vårt vatten och våra liv.
Solglasögon är ett måste i vårsolen för både UV-skydd och stilfaktor. De skyddar dina ögon från skadlig UV-strålning samtidigt som de ger din outfit en stilfull touch. Så, för ett säkert och coolt utseende i våren, glöm inte dina solglasögon!

KELLER SPORTS EXPERT ADVICE

VI TIPSAR

ÅRETS BÄSTA LÖPARSKOR 2024

Vilka är årets bästa löparskor? Här är de löparskor som vi tycker förtjänar en plats på listan över de bästa löparskorna 2024.

Läs artikel 

GUIDE

DÄRFÖR SKA DU BYGGA EN SKOROTATION

Kort sagt är skorotation en term för de löparskor som du byter mellan i din träningsrutin. Det kan vara allt från två par och uppåt, vilket vanligtvis dikteras av hur mycket du springer på veckobasis.

Läs artikel

GUIDE

BÄSTA RYGGSÄCKEN FÖR FRILUFTSLIV

Det finns ryggsäckar för alla utomhusaktiviteter, för terränglöpning såväl som för trekking. Men hur hittar man den perfekta outdoor-ryggsäcken?

Läs artikel

SPORTBUTIKEN ONLINE FÖR SERIÖSA IDROTTARE

Sedan 2005 har Keller Sports varit det självklara valet för seriösa idrottare och aktiva outdoor-intresserade som söker kvalitetsutrustning, råd och service.

Hitta den perfekta utrustningen av hög kvalitet för din sport på Keller Sports. Välj bland mer än 13 000 högkvalitativa sportskor, sportkläder och sportutrustning för din träning, hobby och nästa tävling. Vårt sortiment av sportartiklar är noggrant utvalt och erbjuder nybörjare, hobbyidrottare och tävlingsidrottare exakt rätt produkter för nya topprestationer.

Vi lägger stor vikt vid högkvalitativa material, övertygande funktionalitet och sportig design. För att uppnå detta har vi ett nära samarbete med välkända varumärken och nya aktörer inom sportvärlden. Tillsammans med dem och Keller Sports team väljer vi ut speciella sportartiklar för löpning, träning, vandring och skidåkning åt dig.

KELLER SPORTS ÄR EN RIKTIG SPECIALISTBUTIK

Keller Sports ingår i den nordiska sportgruppen WeSports och drivs tillsammans med några av Europas starkaste specialister inom löpning, träning, vintersport, outdoor och cykling. Våra specialistteam är  själva ambitiösa idrottare med många års erfarenhet av träning och tävling. Vi åker runt och närvarar vid lokala och nationella tävlingar. Vi brinner för sport. Det viktigaste för oss är att kunna hjälpa dig att utvecklas mot dina mål och i ditt intresse.

För att du inte ska behöva kompromissa med funktionalitet och komfort testas många av våra produkter av Keller Sports-proffs för att säkerställa deras praktiska användbarhet och prestanda. Löparskor, längdskidor, träningskläder eller vandringsutrustning - våra proffs tar med sig sportartiklarna in i träningen och testar fördelarna.

Bli inspirerad och motiverad och missa inte fler trender och nyheter om sportartiklar, varumärken och innovationer. Följ oss på Instagram eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

BESTÄLLA SPORTARTIKLAR PÅ NÄTET

... snabbt och enkelt! Hos Keller Sports kan du betala säkert med Svea-faktura, kredit- och debitkort eller PayPal. Välj din nästa sportutrustning från över 250 förstklassiga märken och få paketet bekvämt levererat hem till dig.

  • Sportartiklar av hög kvalitet och med premiumvarumärken
  • Inga fraktkostnader från ett ordervärde på 599 SEK
  • Nyheter, trender och insikter gratis i Keller Sports Expert Advice

MIN VARUKORG(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
TOTALT: 0 kr
TILL KASSAN

FAVORITER(0 artiklar)

Du har ännu inga favoriter
Sverige (SEK)
MENY